Till innehåll
2 ÅRS GARANTI * | 30 DAGARS RETURRÄTT | FRI FRAKT ÖVER 999 KR
HITTA LJUSET SOM PASSAR DIG | FRI FRAKT ÖVER 999 KR

Köpvillkor

PRODUKTINFORMATION OCH PRIS 

Produktinformation 

Produktinformation finns i anslutning till varje produkt på hemsidan. Vi reserverar oss för tryckfel i text, bilder och pris. 

Priser 

Alla priser anges i svenska kronor och innehåller mervärdesskatt och övriga avgifter. Totalkostnaden för köpet kommer att framkomma tydligt innan slutlig beställning och kommer att inkludera samtliga kostnader förenade med köpet, inklusive eventuella porto-och fraktkostnader. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser vid faktorer som vi inte kunnat råda över såsom förändring av moms, valuta, avgifter mm. Vi reserverar oss för fel på vår hemsida såsom uppenbart felaktigt prissatta produkter. 

FÖRSÄLJNINGS-OCH LEVERANSVILLKOR 

Beställning/Ta emot en order 

För att kunna beställa varor från vår hemsida behöver du ha fyllt 18 år eller ha förmyndares godkännande vid beställning. För att beställa varor fyller du i nödvändig information på avsedda fält. Vi behandlar din order snarast efter beställning. 

Leverans 

Leverans av din beställning sker normalt inom 3-7 arbetsdagar efter mottagen och bekräftad order. För varor som är beställningsvaror är leveranstiden längre och vi återkommer med leveranstid när vi fått leveransbesked från vår leverantör. Leverans skickas direkt från våra leverantörer eller från vårt lager. För leveranser utanför Sveriges gränser kontakta vår kundtjänst på info@belysa.se för att se om vi har möjlighet att leverera. Om varan inte finns i lager meddelas möjlig leveranstid till dig innan ordern expedieras. 

OBS! Under semestertider kan leveranstiderna ändras, vi reserverar oss för eventuella förseningar vid leveranser av din beställning.  

Frakt 

Vi skickar din vara inom 3-7 arbetsdagar efter mottagen och bekräftad order. För varor som är beställningsvaror är leveranstiden längre och vi återkommer med leveranstid när vi fått leveransbesked från vår leverantör. Vi tillämpar fri frakt för order över 999:-.  För beställningar mellan 1-999:- debiteras frakt om 250:- 
Då det varierar mellan att order skickas direkt från våra leverantörer och vårt lager, varierar det även vilket fraktbolag som används. Det påverkar om leveransen kan skickas direkt hem eller om man måste hämta ut på närmaste ombud. 

Betalning 

Vi samarbetar med Klarna och hanterar flera olika betalningssätt, 
Se mer info på www.klarna.se 

Kortinformation 

När du handlar hos Belysa Norden AB behandlas betalningen av Klarna som är en säker elektronisk betalningslösning för direktbetalning och fakturahantering. All kortinformation lagras i enlighet med gällande regelverk. 

RUTINER FÖR RETURER AV VAROR: 

Avbeställning 

Om du önskar att avbeställa en vara måste du kontakta Belysa Norden AB på info@belysa.se för att se om avbokning är möjligt och vilka eventuella avgifter som kan tillkomma. 
För en ej skickad order tillkommer inga avgifter. 

Reklamation 

Vi garanterar att varan är felfri vid leverans. Om det föreligger ett fel på varan, bör du inom skälig tid (30 dagar) efter att du upptäckt det meddela Belysa Norden AB skriftligen via info@belysa.se om felet och ange ordernummer samt mailadressen du angav vid beställningen. Reglerna kring reklamation finns i Konsumentköplagen.  
 
Ångerrätt 

Enligt distansavtalslagen har man som konsument rätt att ångra sitt köp utan speciell anledning inom 14 dagar från det att man tagit emot varorna. 
Belysa Norden AB tillämpar öppet köp i upp till 14 dagar från det att varan tagits emot. Vill du utöva din ångerrätt måste du kontakta info@belysa.se för att få en returblankett som ska fyllas i och skickas med i returen. Instruktioner kring hur du går tillväga finner du på returblanketten. 

Du har rätt att öppna förpackningen och undersöka varan i den utsträckning som krävs för att bedöma om du är nöjd med den. 
Om varan hanterats i större utsträckning än vad som varit nödvändigt för att fastställa dess egenskaper och funktion och inte är i väsentligt oförändrat skick förbehåller sig Belysa Norden AB rätten att göra värdeminskningsavdrag på belopp som skall återbetalas för att täcka upp eventuella merkostnader. 
Alla eventuella tillbehör så som bruksanvisning, ljuskälla eller medföljande sladdar ska finnas med vid returen. Varan skall returneras i originalförpackning med inneremballage oförstört. 
Om du ångrar ditt köp och väljer att skicka tillbaka hela din beställning så erhåller du återbetalning inom skälig tid. 

Felaktig leverans eller transportskada 

Om leveransen är skadad vid leveranstillfället skall du anmäla detta till transportbolaget inom 7 dagar, samt fota och skicka till info@belysa.se snarast. Om leveransen sker hem till dig och du ta emot leveransen är det viktigt att du kollar så att inte emballaget är skadat, skulle fallet vara så är det viktigt att du ber chauffören notera detta på fraktsedeln eller handscannern innan du signerar. Annars kan det anses som att du godkänner skadan.                            Kvitteringen från chauffören fungerar som ett kvitto på att skadan uppkom under transport.  

Vid leverans som är felaktig rekommenderar vi dig att anmäla snarast till oss via info@belysa.se. En ny vara kommer skickas till dig omgående utan extra kostnad. 

För att returnera din vara skall du fylla i din returblankett som finns på baksidan av följesedeln och skicka med i returen. Instruktioner kring hur du går tillväga finner du på returblanketten. Vid nyttjande av din ångerrätt står du som kund för returfrakten om 99 SEK. Övriga kostnader, såsom kostnad för varan och frakt från oss till dig kommer att återbetalas. Belysa Norden AB kommer ej lösa ut paket mot postförskott. Vi rekommenderar dig att returnera försändelsen på ett vis som gör att försändelsen anländer till vår returadress. 

Returfrakten 

Belysa Norden AB står för returfrakten vid godkänd reklamation av vara eller byte. Du står för returfrakt om du väljer att skicka tillbaka vid öppet köp. 

Garanti 

Du har 2 års garanti på samtliga produkter med undantag för ljusslingor och ljuskällor där gäller garantin i 1 år från produktens inköpsdatum. Garantin gäller inte produkter som har förvarats, monteras, använts på ett olämpligt eller felaktigt sätt. Garantin omfattar inte normalt slitage, repor, märken eller skador som orakats av stötar eller av en olyckshändelse. Kontakta oss om du behöver använda garantin på info@belysa.se. 

Läs mer om villkor och garantier på www.konsumentverket.se 

FORCE MAJEURE 

Vi är inte ansvariga för underlåtenhet att fullgöra vissa förpliktelser enligt dessa köpevillkor om vår underlåtenhet beror på omständighet som vi inte kunnat råda över och omständigheten hindrar eller gör fullgörandet oskäligt betungande. Med sådana omständigheter avses exempelvis naturkatastrofer, pandemier, krig, blockad, brand, strejk och sabotage.